Ráno sme absolvovali prvé
prednášky, ktorá síce neboli určené nám konkrétne, ale i tak
ma škola príjemne prekvapila. Okrem iného i preto, že konečne
som sa niekde necítila ako vzácny živočíšny druh na výstave.
Účasť na obedoch som sa
rozhodla odložiť na neurčito, takže nastal čas uvariť si svoje
prvé indické jedlo. Mojim známym nemusím pripomínať, že nie
som nijaká obzvlášť dobrá, či povedala by som vôbec dobrá
kuchárka ani doma, s dostupnými všetkými známymi surovinami.
Zdenka s Jakubom sú na obede, Štěpán leží v posteli a ja sa
púšťam do varenia. Naštastie kamoška na gmaili mi radí, ako
najjednoduchšie pripraviť zmes bielej, žltej a červenej šošovice
(Evi, naozaj díky!). Filtračná kanvica na vodu našťastie zrovna
funguje a na druhý pokus sa mi podarilo zapnúť i sporák, takže
podľa známeho receptu krájam do hrnca cibuľu s maslom a po chvíli
pridávam strukovinovú zmes. Dosolím trochu viac, než som zvyknutá
doma, filtrovaná voda je ochudobnená o minerály, takže zatiaľ
bude musieť ako ich náhrada postačovať práve soľ. Ešte že jej
mám to kilo, že áno... Podarilo sa, po šiestich dňoch konečne
obedujem teplé jedlo bez toho, aby mi z neho horeli ústa. Chce to
ešte trochu zdokonaliť, ale pôjde to.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára